Nuestro Blog

03 JUN

La Capsa Vermella

Dues capses vermelles, plenes de fotografies de la guerra civil d'Antoni Campañà... un tresor recuperat que ens mostra una realitat tràgica i contradictòria.
La Capsa Vermella

Hola lectors!

A les golfes de la casa de Sant Cugat del Vallès, els fills del referent de la fotografia Antoni Campañà, han trobat dues capses vermelles, que contenien tot l'arxiu fotogràfic del artista durant els anys de la Guerra. 

L’editorial Comanegra ha editat una selecció en un llibre: La capsa vermella, que ja podeu trobar a la nostra llibreria!

Si en voleu saber més, el documental: La capsa vermella. La guerra infinita d'Antoni Campañà recull aquesta historia i intenta resoldre el misteri de perquè mai les va voler mostrar.


I aquí també teniu més informació!

 

Exposició "La guerra infinita. Antoni Campañà"
MNAC, Museu Nacional d'Art de Catalunya
Del 19 de març al 18 de juliol del 2021.
També en línia.

 

Conferència inaugural en línia d'aquesta exposició, "Antoni Campañà i les tensions del segle XX", a càrrec dels comissaris de l'exposició i directors del documental "La capsa vermella. La guerra infinita d'Antoni Campañà": Plàcid Garcia-Planas, Arnau Gonzàlez i Vilalta i Toni Monné. La podeu veure aquí.

 

Visita comentada en línia d'aquesta exposició, "La guerra infinita. Antoni Campañà".
29 de juny, a les 18.30.
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

 

Exposició "Campañà. L'estètica de la modernitat mecànica"
Casa Seat
Del 24 de març al 15 de juny del 2021.
Conferència inaugural "Antoni Campañà: fotografiar la complexitat del segle XX", a càrrec d'Arnau González i Vilalta, Toni Monné i Plàcid Garcia-Planas. La podeu veure aquí.

 

Exposició "Antoni Campañà. L'endemà de la retirada: Portbou, 1939"
MUME, Museu Memorial de l'Exili
Del 10 d'abril al 26 de setembre del 2021.

Volver