04/04/16 (19.30h): Presentació del llibre "La última judia" de Diana Talarewitz

Diana Talarewitz, acompanyada de l'escriptora Dory Sontheimer presenta a +Bernat el seu llibre "La última judía"  Ed. Amarate
Doctora en Dret per la Universitat de Barcelona. Advocada de professió, especialista en Dret de Família i Agent Oficial de la Propietat Industrial, en l'actualitat Diana Talarewitz dedica gran part del seu temps a escriure.

En una entrevista a
Radio Sefarad, l'autora comenta que aquesta obra sorgeix de la necessitat de brindar un sincer i profund homenatge a les seves arrels jueves a través de la protagonista, Lilianne, forçada a abandonar Bulgària i a emprendre un llarg viatge fins a establir-se en una Barcelona devastada per la Guerra Civil. Sap que serà l'última jueva de la seva família, i la seva trajectòria vital, plasmada en aquesta novel·la, ofereix un emotiu homenatge a la lluita per la supervivència.Sinopsi
"La última judía"  és el recorregut per la vida de la protagonista i de la seva família des de Bulgària, passant per Istanbul, Itàlia i acabant a Espanya.


La protagonista, Liliana, narra, en primera persona, la peripècia de la seva família jueva, a la qual les circumstàncies històriques van obligar a peregrinar a la recerca de la seva terra promesa.
En el seu relat explica les tradicions i els costums sefardites en una família tolerant que no va veure inconvenient en que la filla es formés en un col·legi de monges franceses.
Liliana viu un amor al que es veu obligada a posar punt final a la seva estancia a Itàlia i davant la imminent explosió de la II Guerra Mundial marxa amb la seva família cap a Espanya.

A Barcelona trobarà un país devastat per la Guerra Civil recentment acabada.