Bones festes / Felices Fiestas                                     Estimats amics-clients de +Bernat.

L’any 2015 no pot acabar millor pels que estimem els llibres i la nostra ciutat. La designació de Barcelona com a Ciutat de la Literatura remata un any ple de fets significatius i que ens agradaria recordar.

El Nobel de Literatura atorgat aquest cop a la bielorussa Svetlana Alexievich, el Planeta que ens congratulem hagi anat a l’Alicia Gimenez Bartlet, amb “Hombres desnudos”, el Premi Llibreter que aquest any han guanyat Joan Benesiu per “Gegants de gel” i Maylis de Kerangal per “Reparar els vius”, el Princesa de Asturias per Leonardo Padura, el Premi Goncourt pel barceloní d’adopció Mathias Enard, el Cervantes aquest any pel mexicà Fernando del Paso, el Premi Sant Jordi per en Pep Puig  i un cop més la Diada de Sant Jordi amb els seus habituals rànquings de llibres més venuts.

Ens ha fet especial il·lusió que el nostre bon amic Enrique Vila-Matas hagi rebut el Premi FIL dins de la prestigiosa fira del llibre de Guadalajara a Mèxic. Li donem un cop més la nostra enhorabona.

Us voldríem comentar algunes anècdotes i dades curioses del nostre sector. Sabíeu que...


  • cada dia es publiquen a Espanya 250 nous títols que representen gairebé 91.000 nous      llibres a l’any.  
  • que el 75% són en paper i només el 25% en digital. 
  • cada any es produeixen 675.000 llibres, se’n venen més de 421.000,  dels que.... el 20,9% són a Catalunya. 
  • la venda de llibres al Sant Jordi 2015 ha augmentat un 4%
  •  hi ha actualment 3.650 llibreries a tot Espanya.

Una bona noticia per l’any vinent és la creació del Sello de Calidad en Librerías, iniciativa promoguda per l’Associació de Càmeres del Llibre, el CEGAL  i el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Esperem aconseguir-lo, i tot serà gràcies a vosaltres, amics-clients, que heu fet possible que +Bernat sigui un referent dins de les llibreries de Barcelona.
 
 I ja per acabar, ara que arriben les festes de Nadal, hem preparat una selecció de llibres de diferents temàtiques.
Perquè, com tots vosaltres ben sabeu...  Us desitgem unes Bones Festes i un fantàstic 2016.

L’equip de +Bernat