Taller de narrativa amb l'Ateneu barcelonès

Us recordem que demà dia 18 a les 18.30h impartim un taller de narrativa de la mà de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu barcelonès.
Adjuntem un document informatiu amb tots els detalls del taller.
És impresicindible reservar la vostra plaça al mail: 
libreriamasbernat@libreriamasbernat.com
Detalls del taller:


Escriure literàriament no és redactar, ni tan sols redactar correctament. Redactar és oferir al lector informacions, narrar és oferir al lector una experiència.

Les bones narracions revelen el seu sentit sense cometre l’error de definir-lo.

Però, com podem aconseguir que la nostra narració resulti interessant, que el lector se senti submergit en un univers narratiu, encomanar una vivència? Generalment, les històries ens interessen quan es presenten d’una forma tan vívida que són capaces de proporcionar-nos una experiència.

En aquesta sessió aprendrem com donar la vivesa necessària a la nostra narrativa.

 Veurem les dues estratègies de què disposem per transmetre emocions i trets de caràcter: dir i mostrar, i la forma de combinar-les.

Comprovarem com a lectors ens impliquem més quan podem deduir quins sentiments experimenten els personatges que quan se’ns informa d’aquests sentiments.

 
Objectius del taller:

 
  • Conèixer les estratègies narratives anomenades dir i mostrar, aprendre a diferenciar-les i reconèixer en quines ocasions és més adequat emprar cadascuna d’elles

  • Aprendre a evitar les abstraccions. Conèixer quins són els instruments fonamentals per mostrar els nostres personatges: accions, paraules, pensaments

  • Detectar quan proporcionem informació redundant al lector fent servir a la vegada l’estratègia de dir i la de mostrar
Durada: entre 1 h 30 min i 2 hores

Nombre màxim d’inscripcions: entre 15 i 20

Sessió gratuïta